Trwa ładowanie...
d2gkvcr
26 września 2008, 20:18

Buraczki w słoiczku

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2gkvcr
Składniki
  • 2 kg buraczków
  • 2 kg kapusty białej
  • 0,40 dkg. cebuli
  • 1\2 szkl. oliwy
  • zalewa:
  • 1 szkl.octu
  • 1 niepełna szkl. cukru
  • 1\2 szkl. wody
  • 2 łyżki soli
  • koszyczek kopru
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pieprz w ziarenkach
Przepis

Buraczki ugotować i zetrzeć na grubych oczkach,kapustę zeszatkować i ugotować,cebulę pokroić w piórka.Wszystko wymieszać i zalać oliwą,następnie gorącą zalewą.Pozostawić do odstania na 2 -3 ha.Włożyć do słoiczków i pasteryzować 20 minut.

Przepis dodał użytkownik ewaana11

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2gkvcr
d2gkvcr
d2gkvcr
Więcej tematów
d2gkvcr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj