Trwa ładowanie...
d2tskf4
18 marca 2013, 12:28

Buraczana salatka chrzanowa z orzechami wloskimi i rózowym pieprzem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tskf4
Składniki
  • 4 ugotowane i obrane ze skórki buraki
  • Pół szklanki wyłuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka ziaren różowego pieprzu
  • 4 łyżki tartego chrzanu
  • 2 łyżki jogurtu
Przepis

Mieszamy jogurt z chrzanem. Buraki przekrawamy na połówki, a następnie kroimy w plasterki. Orzechy włoskie kroimy na kawałki.

Na talerzach układamy buraki, posypujemy orzechami włoskimi i różowym pieprzem (pieprz można zmielić, ale efektowniej wyglądają całe ziarenka). Obok buraków układamy łyżkę sosu chrzanowego. Podajemy.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tskf4
d2tskf4
d2tskf4
Więcej tematów
d2tskf4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj