bułeczki serowe
- 0.5 kg mąki pszennej wrocławskiej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- 3 jajka
- 400 g twarogu tłustego (może być też twaróg śmietankowy)
- 2 łyżeczki soli
- 1/4 szklanki mleka
Wymieszać w wysokim naczyniu: mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. Do naczynia dodać pokrojony na małe kawałki twaróg oraz jajka. Dodać mleko i mieszać aż do uzyskania "gładkiego ciasta". Na suchy blat wysypać garść mąki i formować bułeczki. Kłaść uformowane bułeczki na wysmarowaną tłuszczem blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 250 st. Celsjusza na około 15 minut.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze