Trwa ładowanie...
d20vxov
13 lipca 2010, 20:20

Brzoskwinie z patelni.

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d20vxov
Składniki
    • 4 duze twarde brzoskwinie
    • 100g niesolonego masla
    • 4 lyzki tartej bulki
    • cukier
    • bita smietana do dekoracji
Przepis

Brzoskwinie myjemy,obieramy i kroimy w kostke.Na patelni rozpuszczamy maslo,dodajemy pokrojone brzoskwinie i przesmazamy na srednim ogniu 5-8 minut.Wyjmujemy do miseczek lyzka cedzakowa,na pozostalym na patelni masle przesmazamy na zloto 4 lyzki tartej bulki.Polewamy nia brzoskwinie,posypujemy cukrem i dekorujemy bita smietana,oraz kawalkami brzoskwini.Podajemy natychmast,deser musi byc cieply.

Przepis dodał użytkownik Anula_1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d20vxov
d20vxov
d20vxov
Więcej tematów
d20vxov

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj