Bogracz
- 1 kg ------- mięsa wołowego lub innego
- 3 średnie -- cebule
- 1 słoik ----- papryki konserwowej
- 1 średni --- przecier pomidorowy
- ? kg ------- ziemniaków
- 2 łyżki ----- smalcu
- 2-3 ząbki -- czosnku
Papryka mielona słodka , magi , pieprz , sól.
Mięso pokroić w cienkie paseczki lekko podpiec na smalcu dodać drobno pokrojoną cebule zarumienić.
Dolać wody i gotować aż mięso będzie miękkie.
Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i dalej gotować.
Jak ziemniaki będą miękkie dodać pokrojoną w cienkie paski paprykę konserwową obraną ze skóry .
Następnie dodać magi , pieprz , sól , paprykę mieloną słodką ( do smaku )
i przecier pomidorowy.
Na sam koniec dodać utarty czosnek.
Całość zatrzepać mąką z wodą i jajkiem.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze