Trwa ładowanie...
d3i23x3
28 grudnia 2011, 21:18

Blok czekoladowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3i23x3
Składniki
  • 12,5 dag margaryna,
  • 3 łyżeczki kakao,
  • 30 dag mleko w proszku,
  • 0,5 szklanki woda,
  • 0,5 szklanki cukier,
  • 1 opakowanie rodzynki,
  • 2 opakowania herbatniki
Przepis

W rondelku lub małym garnku rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę i cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy kakao. Mieszankę zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki( można je rozkruszyć przy użyciu blendera) i rodzynki. Masę przekładamy do wyłożonej folią aluminiową keksówki. Wstawiamy na 2- 3 godziny do lodówki.

Przepis dodał użytkownik IlonaAlberto

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3i23x3
d3i23x3
d3i23x3
Więcej tematów
d3i23x3

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj