Trwa ładowanie...
d2tskf4
14 sierpnia 2008, 09:43

Bitki wieprzowe duszone z ziołami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tskf4
Składniki
  • ok 0,5 kg łopatki wieprzowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki rozmarynu i estragonu
  • 5 łyżek oleju
  • 1 szkl. bulionu
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • odrobinę posiekanej natki pietruszki
Przepis

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobne paseczki i rozbić tłuczkiem. Pokrojony drobno czosnek wymieszać z ziołami i natrzeć nim mięso. Pozostawić na 1 godz. w chłodnym miejscu ułożone jeden na drugim. Następnie obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Dodać pokrojoną cebulę, podlać rosołem i dusić do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem, dodać pietruszkę. Sos można zagęścić śmietaną wymieszana z mąką.

Przepis dodał użytkownik k.bialowas82

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tskf4
d2tskf4
d2tskf4
Więcej tematów
d2tskf4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj