Trwa ładowanie...
dnkp95l
19 kwietnia 2009, 10:35

Biszkopt z truskawkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dnkp95l
Składniki
  • biszkopt
  • jajka 4 całe
  • mąka 4 łyżki
  • cukier 4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • galaretka truskawkowa 2 op.
Przepis

Biszkopt:
Białka ubić na pianę, dodać cukier, ubić.
Dodać żółtka, ubić.
Dodać mąkę, tuszkę proszku do pieczenia.

Tortownicę posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Upiec cienki biszkopt w temp 160 C, czas pieczenia ok. 20 minut.

Na wierzch biszkoptu wyłożyć truskawki.
Przygotować galaretki (1 galaretka na 1,5 szklanki wrzącej wody), poczekać, aż lekko stężeją zalać nimi truskawki.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dnkp95l
dnkp95l
dnkp95l
Więcej tematów
dnkp95l

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj