Trwa ładowanie...
d3vj2h5
19 kwietnia 2009, 14:15

Biszkopt z kisielu

Przepis
4.8
(4 głosy)
Oceń:
d3vj2h5
Składniki
  • jajka 5 całe
  • cukier 8 łyżek
  • kisiel bez cukier 2 op.
  • budyń bez cukier 2 op.
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1 op.
  • tłuszcz do formy
Przepis

Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier nie przerywając ubijania.
Żółtka rozmieszać i połączyć z pianą.
Kisiele i budynie przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z pianą i żółtkami.

Wyłożyć do formy wyłożonej natłuszczonym papierem.
Piec ok.40 minut w temp 170 C.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj