Trwa ładowanie...
d3kp622
21 maja 2008, 09:41

Biszkopt z jagodami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3kp622
Składniki
    • 3 jajka
    • 1/2 szklanki cukru
    • szczypta soli
    • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżka mąki pszennej
      • jagody
    • 1 galaretka pomarańczowa
Przepis

Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C na termoobiegu.

Po ostygnięciu ułożyć jagody i zalać galaretką. (Można użyć 2 galaretki - chodzi o ilość, a nie kolory.)

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3kp622
d3kp622
d3kp622
Więcej tematów
d3kp622

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj