Trwa ładowanie...
drpr6o5
27 stycznia 2009, 18:19

Biały barszcz z pulpetami

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
drpr6o5
Składniki
  • marchewka, 1 sztuka
  • ziemniaki, 3 sztuki
  • mięso mielone wieprzowe, 30 dkg
  • cebula, 1 sztuka
  • jajo, 1 sztuka
  • sól, pieprz
  • Barszcz biały WINIARY, 2 sztuki
  • bułka tarta
Przepis

Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą (1,5 litra) i gotować około 10 minut. Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrobić. Formować malutkie pulpeciki i wrzucać na gotujący się wywar z warzyw. Całość gotować kolejne 10 minut. Biały barszcz rozmieszać w 2 szklankach zimnej wody, wlać do zupy i pogotować około 6-7 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z pieczywem. Smacznego.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
drpr6o5
drpr6o5
drpr6o5
Więcej tematów
drpr6o5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj