Biały barszcz z pulpetami
- marchewka, 1 sztuka
- ziemniaki, 3 sztuki
- mięso mielone wieprzowe, 30 dkg
- cebula, 1 sztuka
- jajo, 1 sztuka
- sól, pieprz
- Barszcz biały WINIARY, 2 sztuki
- bułka tarta
Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą (1,5 litra) i gotować około 10 minut. Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą, jajkiem, solą, pieprzem i dobrze wyrobić. Formować malutkie pulpeciki i wrzucać na gotujący się wywar z warzyw. Całość gotować kolejne 10 minut. Biały barszcz rozmieszać w 2 szklankach zimnej wody, wlać do zupy i pogotować około 6-7 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Podawać z pieczywem. Smacznego.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze