Białe szparagi w galaretce
- szparagi 1 słoiki ok 15szt
- szynka konserwowa 5 plastrów
- sos czosnkowy 5 łyżeczek
- żelatyna 1 łyżka
- kostka rosołowa 1 szt
- oliwki ok 5 szt
- kukurydza 2 łyżki
- sałata do ozdoby
Przepis pochodzi z mojego bloga
http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/
Przygotować bulion warzywny ok 1l , następnie rozpuścić w nim 2 łyżki żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Szparagi odcedzić. Układać po 3 szparagi na plastrze szynki, posmarować łyżeczką sosu czosnkowego i zawinąć w rulon.( sos smarować tak aby nie wyszedł poza szynkę) Układać ciasno w przeźroczystym naczyniu. Oliwki przekroić na pół, poukładać w naczyniu. Kukurydzę rozsypać pomiędzy szparagami. Całość zalać tężejącą żelatyną. Na wierzchu ułożyć kawałki sałaty oraz papryki. Delikatnie przenieść do lodówki, zostawić do stężenia. Smacznego:)
Przepis dodał użytkownik agabi
Podziel się opinią
Komentarze