Trwa ładowanie...
d9wz74u
20 stycznia 2013, 10:50

BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I JABŁKAMI

Przepis
4.4
(8 głosów)
Oceń:
d9wz74u
Składniki
  • Proporcje dla dwoch osob.
    • SKŁADNIKI
  • -0,5kg białej surowej kiełbasy
  • -2 soczyste i twarde jabłka
  • -2 duże cebule
  • -naczynie żaroodporne z przykryciem
Przepis

-jabłka obieramy, usowamy gniazda nasienne i kroimu w "ósemki"
-cebule kroimy w piórka
-w naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: 1 cebule, 1 jabłko
kiełbase i znowuż, cebule i jabłko
-przykrywamy i wstawiamy do wygrzanego (200 st.C) piekarnika. Pieczemy 30
min
-zmniejszamy temperature do 180 st.C i pieczemy jeszcze 50 min
Podajemy z pieczywem. Potrawa nie wymaga żadnych dodatków typu, musztarda
czy ketchup.
Niepowtarzalny smak słodko-winnej cebuli rekompensuje wszystko.

Przepis dodał użytkownik lt-poz

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d9wz74u
d9wz74u
d9wz74u
Więcej tematów
d9wz74u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj