BIAŁA KIEŁBASA Z CEBULĄ I JABŁKAMI
- Proporcje dla dwoch osob.
- SKŁADNIKI
- -0,5kg białej surowej kiełbasy
- -2 soczyste i twarde jabłka
- -2 duże cebule
- -naczynie żaroodporne z przykryciem
-jabłka obieramy, usowamy gniazda nasienne i kroimu w "ósemki"
-cebule kroimy w piórka
-w naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: 1 cebule, 1 jabłko
kiełbase i znowuż, cebule i jabłko
-przykrywamy i wstawiamy do wygrzanego (200 st.C) piekarnika. Pieczemy 30
min
-zmniejszamy temperature do 180 st.C i pieczemy jeszcze 50 min
Podajemy z pieczywem. Potrawa nie wymaga żadnych dodatków typu, musztarda
czy ketchup.
Niepowtarzalny smak słodko-winnej cebuli rekompensuje wszystko.
Przepis dodał użytkownik lt-poz
Podziel się opinią
Komentarze