Batonik Knoppers
- MASA MLECZNA: 1/4 szkl. cukru, 1/4 szkl. mleka, 17,5 dag masła, 1 1/2 szkl. mleka w proszku.
- MASA CZEKOLADOWA: 20 dag kremu czekoladowego, 10 dag masła, łyżka kakao, 10 dag zmielonych orzechów laskowych, andruty, polewa czekoladowa.
1. Mleko z cukrem zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku.
2. Masło utrzeć, dodać kakao i krem czekoladowy. Na koniec dodać podsmażone orzechy.
3. Wafle przekładać na przemian masami, tak, by były po 2 warstwy oby kremów. Na noc wstawić do lodówki. Polać polewą, pokroić w kwadraty.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Podziel się opinią
Komentarze