Barszcz biały Ewy
- biała kiełbasa
- kilka jajek
- kostka rosołowa (lub kawałak kurczaka)
- 6 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki chrzanu (nie koniecznie)
- 1 marchewka
- 1pietruszka
- kawałek selera, por
- 5 ziemniaków
- majeranek
- ocet
- smietana
- mąka
- przyprawa do zupy
- sól, pieprz
1. Kiełbasę ugotować; pokroic na małe kawałki
2. Jajka ugotować, pokroic w plasterki
3. Kostki rosołowe rozpuścic w takiej ilości wody ile ma być zupy, zagotować.
4. Dodac drobno pokroiony czosnek i dwie łyżeczki chrzanu
5. Dodać pokroiona w kostke wloszczyznę i ziemniaki.
6. Dodać 1 łyżkę octu ( może byc więcej- do smaku)
7. gdy warzywa bedą miekkie, zaprawić śmietana wymieszaną z mąką. Zagotować.
8. Posypać majerankiem
9. Podawać z jajkiem i kielbasą.
Przepis dodał użytkownik Tysia
Podziel się opinią
Komentarze