BANALNIE PROSTE FRANCUSKIE ROGALIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 słoiczka marmolady twardej
- cukier puder do posypania
Ciasto francuskie rozmrażamy (ja miałam schłodzone tylko, więc ta część mnie ominęła) i kroimy na trójkąty (bardziej obrazowo: ciasto kroimy na prostokąty, a każdy prostokąt należy przekroić po przekątnej). Na każdym boku trójkąta kładziemy niewielką ilość twardej marmolady i zawijamy w zwężającą się stronę. Gotowe rogaliki układamy na blasze i pieczemy ok 20-25 min w temp. 180 st. C. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Doradzam, aby nie jeść ciepłych, gdyż marmolada jest wtedy bardzo gorąca i można się poparzyć, wiem coś o tym. Najsmaczniejsze są tego samego dnia. Szybko się je robi i niewiele kosztują, polecam !
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Podziel się opinią
Komentarze