Trwa ładowanie...
dtprv7m
31 maja 2008, 21:06

Bakłażany z ryżem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dtprv7m
Składniki
  • 8 bakłażanów
  • 2 cebule
  • 5 pomidorów
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 100g ryżu
  • sól
  • pieprz
  • gałązka oregano lub bazylii
Przepis

Bakłażany umyć, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Na łyżce oliwy podsmażyć cebulkę, czosnek oraz pomidory. Do tego dodać ugotowany ryż. Przyprawić. Farszem napełniamy wydrążone bakłażany. Wkładamy do natłuszczonej formy, polewamy olejem i przykrywami folią aluminiową. Pieczemy ok 30 min.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dtprv7m
dtprv7m
dtprv7m
Więcej tematów
dtprv7m

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj