Babka mięsna z jajeczkiem
- 1 kg mięsa mielonego indyczego
- 1 cebulka
- 1 bułka sucha
- 1 szczypta pieprzu
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta papryki ostrej
- 6 jajek
- 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego Kamis ;)
5 jajek gotujemy w garnuszku przez 8 minut, odcedzamy gorącą wodę, zalewamy zimną, obieramy.Mięso doprawiamy do smaku przyprawami, cebulkę posiekaną na drobno dodajemy do mięsa, jajko, namoczoną w mleku bułkę, wszystko mieszamy na jednolitą masę. Blaszkę smarujemy olejem, posypujemy bułka tartą, wykładamy 1/2 mięsa mielonego, układamy dookoła jajka obrane, przykrywamy mięsem. Pieczemy w 1890 stopniach 45 minut. Formę przykrywamy folią przed końcem 20 minut zdejmujemy folię. Smacznego!
Przepis dodał użytkownik monika4
Podziel się opinią
Komentarze