Trwa ładowanie...
d4khvpf
27 stycznia 2009, 13:28

BABKA MAJONEZOWA

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4khvpf
Składniki
  • 4JAJKA
  • 1 SZKLANKA CUKRU
  • 1 MAŁY MAJONEZ ŁUBNICKI LUB WINIARY
  • 0,75 SZKLANKI MĄKI TORTOWEJ
  • 0,75 SZKLANKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • 1 ŁYŻKA PŁASKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • 1 OLEJEK CYTRYNOWY
Przepis

BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAĆ CUKIER, ŻÓŁTKA, MAJONEZ - WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ.
NA KONIEC DODAĆ MĄKĘ, OLEJEK CYTRYNOWY I RAZ JESZCZE WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOBRZE WYMIESZAĆ.
PIEC W TEMPERATURZE 170-160 ST.C
PIEC OK 30-40MINUT
SMACZNEGO

Przepis dodał użytkownik magda240284

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4khvpf
d4khvpf
d4khvpf
Więcej tematów
d4khvpf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj