Babka Jogurtowa
- 250 gr mąki
- 150 gr cukru
- 1op. cukier z prawdziwą wanilią Kamis
- 3 jajka
- 70 gr jogurtu naturalnego
- 120 ml oleju
- skórka z 1 pomarańczy
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1.Ubić jajka z cukrami ( białym i z wanilią Kamisa) do ?białości?.
2.Następnie cały czas ubijając dodać w następującej kolejności reszte składników, najpierw olej,potem skórkę z pomarańczy i sok z pomarańczy, jogurt, a na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3.Przelać do podłużnej formy i piec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ( do suchego patyczka).
4.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Malareczka
Podziel się opinią
Komentarze