Babeczki czekoladowo kokosowe
- 1/2 kostki miękkiego masła
- 1/2 szklanki cukru
- 3 jajka
- szklanka mąki
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych
- 4,5 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka biszkoptów
- lody karmelowe
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Utrzyj masło z cukrem na gładką masę i dodawaj jajka (po jednym), cały czas mieszając. Połącz mąkę, 1/2 szklanki wiórków, proszek do pieczenia, 4 łyżki kakao i wymieszaj z masą maślaną. Foremki na babeczki wysmaruj masłem i posyp kruszonymi biszkoptami. Wlej do nich ciasto. Piecz 12-15 minut, wyjmij ostudzone. Pozostałe wiórki kokosowe i kakao wymieszaj, posyp nimi babeczki, na wierzch połóż gałkę lodów.
Przepis dodał użytkownik missmia1612
Podziel się opinią
Komentarze