Azjatycka zupa warzywna
- 2 dag grzybow Mun
- 1 szkl groszku zielonego
- 30dag piersi z kurczaka
- 1 zolta papryka
- 1 czerwona papryka
- peczek szczypiorku
- 2 lyzki maki ziemniaczanej
- 8 dag ryzowego makaronu
- 6 szklanki wywaru warzywnego
- 5 lyzek sosu sojowego
Grzyby namoczyc w wodzie.Do wywaru warzywnego dodac sos sojowy i gotowac tam mieso ok 15 min.pokroic umyta papryke w kostke, grzybki w paseczki a szczypiorek drobniutko.Przygotowane warzywa i groszek zielony wrzucic do gotujacego sie rosolu.Wyjac mieso i pokroic w kostke.I jeszcze raz wlozyc do zupy.Rozmieszac make ziemniaczana w zimnej wodzie i polaczyc z rosolem.Doprawic do smaku uzywajac sosu sojowego ,pieprzu , cukru i dobrze zagotowac.Dodac makaron ryzowy i 3 minuty gotowac i nakladac na talerze.
Smacznego!!
Przepis dodał użytkownik Tysia
Podziel się opinią
Komentarze