Trwa ładowanie...
d1aim7j
16-10-2014 16:27

Awokado nadziewane szpinakiem, kurkami i tymiankiem cytrynowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1aim7j
Składniki
  • 4 awokado
  • 200 g kurek
  • 100 g szpinaku
  • jedna średnia cebula
  • sok z jednej cytryny
  • 4 gałązki tymianku cytrynowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
Przepis

Wydrążamy awokado i powstały miąższ siekamy w kostkę, którą skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy kurki: czyścimy, płuczemy i osuszamy. Pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle razem z kurkami. Czekamy, aż płyn się zredukuje. Następnie dodajemy szpinak i tymianek cytrynowy. Na sam koniec, łączymy to wszystko z wcześniej przygotowanym awokado i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Proponujemy serwować to danie na skórkach z awokado. Życzymy smacznego!

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1aim7j
d1aim7j
d1aim7j
Więcej tematów
d1aim7j

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj