Awokado nadziewane szpinakiem, kurkami i tymiankiem cytrynowym
- 4 awokado
- 200 g kurek
- 100 g szpinaku
- jedna średnia cebula
- sok z jednej cytryny
- 4 gałązki tymianku cytrynowego
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
Wydrążamy awokado i powstały miąższ siekamy w kostkę, którą skrapiamy sokiem z cytryny. Przygotowujemy kurki: czyścimy, płuczemy i osuszamy. Pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle razem z kurkami. Czekamy, aż płyn się zredukuje. Następnie dodajemy szpinak i tymianek cytrynowy. Na sam koniec, łączymy to wszystko z wcześniej przygotowanym awokado i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Proponujemy serwować to danie na skórkach z awokado. Życzymy smacznego!
Podziel się opinią
Komentarze