Trwa ładowanie...
d14u40r
01-07-2009 18:33

Avocado ze śmietaną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d14u40r
Składniki
  • 3 duże dojrzałe awokado
  • cukier do smaku
  • 1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku)
  • odrobina rumu
  • bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji
Przepis

Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich). Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem. Dodaj nieco cukru do smaku, wymieszaj ze śmietaną lub twarożkiem. Przełóż do miski, do masy ponownie włóż pestki awokado. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki (dzięki pestkom masa nie straci ładnego zielonkawego koloru, trzeba tylko pamiętać, aby do środka nie dostawało się powietrze). Przed podaniem ozdób krem bitą śmietaną i cienko pokrojonymi cząstkami awokado.

Przepis dodał użytkownik siwulkaaa89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d14u40r
d14u40r
d14u40r
Więcej tematów
d14u40r