Trwa ładowanie...
d1rm7fg
06-06-2008 15:09

arbuz z szampanem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1rm7fg
Składniki
  • - arbuz (schłodzony)
  • - schłodzony szampan lub białe wino
Przepis

Z arbuza odcinamy główkę, na wysokości ok.7 cm.
Znajdujący się w arbuzie miąższ wyjmujemy łyżką do miski. Należy wybrać pestki,w miare możliwość. Cały miąższ rozgniatamy, można to zrobić przy pomocy np,. tłuczka do ziemniaków lub widelca.
Rozgnieciony miąższ łączymy z szampanem lub winem. Całość wlewamy do skorupy która została nam po wyjęciu całej zawartości z arbuza.
Chochelką wlewamy do szklanek.
Idealne na gorące wieczory ze znajomymi czy na randke we dwoje.

Przepis dodał użytkownik karolina84r

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1rm7fg
d1rm7fg
d1rm7fg
Więcej tematów
d1rm7fg

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj