Ala gołąbki
- 11/2szkl.ryżu,1/2kg mięsa mielonego,1/4 główki średniej kapusty,1szkl. kaszy manny,sól,pieprz,4 całe jaja,2 1/2l wody,2 kostki rosołowe,ketchup,koncentrat pomidorowy.
Kapustę pokroić na drobno,posolić,pozostawić do zmiękczenia,odcisnąć.Ryż,mięso mielone,kaszę mannę,jajka wrzucić do miski oraz odciśniętą kapustę jeszcze trochę posolić i połączyć te wszystkie składniki,uformować kotleciki.Podsmażyć.Do dużego np.7l garnka wlać wodę dodać ketchup i koncentrat pomidorowy,rosołek.Usmażone kotleciki włożyć do garnka z gotującą wodą,gotować do miękkości ryżu.Można podawać z ketchupem lub sosem np.pomidorowym.Smacznego.
Przepis dodał użytkownik malgorzatarusak
Podziel się opinią
Komentarze