Trwa ładowanie...
d1spt7t
05-05-2016 15:46

KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1spt7t
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Składniki
  • Litr wywaru bulionowego warzywnego
  • 1 cebula
  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 szklanki przecieru pomidorowego lub pomidorów krojonych w puszce
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól sodowo - potasowa
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ¼ szklanki jogurtu naturalnego
  • pół opakowania makaronu świderki
Przepis

Makaron gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bulion rozpuść w 0,5 litra wody. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokrojony w plasterki czosnek i zalej koncentratem pomidorowym i przygotowanym bulionem warzywnym. Zagotuj i dodaj posiekaną bazylię razem z gałązkami, dodaj 2 łyżki śmietany, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Zmiksuj całość blenderem na gładki krem.
Nałóż porcję makaronu do miseczki wlej ciepły krem z pomidorów, udekoruj kleksem z jogurtu naturalnego i listkiem bazylii. Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Przepis dodał użytkownik Żyj smacznie i zdrowo

KREM Z POMIDORÓW Z BAZYLIĄ I MAKARONEM ŚWIDERKI
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1spt7t
d1spt7t
d1spt7t
d1spt7t
Więcej tematów
d1spt7t