Faszerowane pieczarki
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 6 dużych pieczarek
- 20 dkg wędliny
- pęczek natki pietruszki
- Majonezowy sos chrzanowy Folwark ®
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżeczka masła
- tarty żółty ser - 3 czubate duże łyżki
- sól, pieprz – do smaku
Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać. Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić.Dodać bułkę tartą, sos Folwark ® i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec ok 20 minut.
Przepis dodał użytkownik Kobi
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze