Trwa ładowanie...
d3hc0fv
22-10-2015 14:45

Faszerowane pieczarki

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d3hc0fv
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Składniki
  • 6 dużych pieczarek
  • 20 dkg wędliny
  • pęczek natki pietruszki
  • Majonezowy sos chrzanowy Folwark ®
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka masła
  • tarty żółty ser - 3 czubate duże łyżki
  • sól, pieprz – do smaku
Przepis

Pieczarki umyć, wykręcić ogonki i drobno posiekać. Pokroić drobno wędlinę i razem z posiekanymi ogonkami pieczarek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Odparować i wystudzić.Dodać bułkę tartą, sos Folwark ® i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Pieczarki lekko posolić, napełnić powstałym farszem, posypać serem i ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni, piec ok 20 minut.

Przepis dodał użytkownik Kobi

Faszerowane pieczarki
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hc0fv
d3hc0fv
d3hc0fv
d3hc0fv
Więcej tematów
d3hc0fv