Najmniej zdrowe polskie obiady
Smacznie, ale kalorycznie
Polska kuchnia jest smaczna i różnorodna, ale bardzo kaloryczna. Wiele potraw, które gotujemy od pokoleń, zawiera dużo tłuszczu i złego cholesterolu. Jakie błędy popełniamy?
Polska kuchnia jest smaczna i różnorodna, ale bardzo kaloryczna. Wiele potraw, które gotujemy od pokoleń, zawiera dużo tłuszczu i złego cholesterolu. - Największe błędy, jakie popełniamy, to nieodpowiedni sposób przyrządzania posiłków. Do zup i sosów dodajemy mąkę, a do sałatek majonez. Często używamy także panierek na bazie bułki tartej oraz tłustych dodatków takich jak słonina czy boczek - nie kryje dietetyk Agnieszka Radkiewicz z Centrum Naturhouse we Wrocławiu
Sprawdźmy, ile kalorii, tłuszczu i cholesterolu mają poszczególne potrawy.
Ewa Podsiadły-Natorska