Dipy w wersji fit - mniej kalorii, dużo smaku
Zdrowy i smaczny dodatek
Oto kilka pomysłów, jak zrobić dipy idealne do dań mięsnych, serów, pieczonych warzyw, chrupkich przekąsek czy sałatek.
Wśród sosów, które dodajemy do dań z barów szybkiej obsługi, makaronów, kanapek czy sałatek, wciąż królują majonez i ketchup. Regularnie jedzone nie tylko powodują wzrost "złego" cholesterolu LDL - w ich składzie znajduje się także sporo ukrytego cukru, a ten jak wiadomo jest jedną z najczęstszych przyczyn chorób cywilizacyjnych, takich jak nadwaga czy otyłość. Ponadto producenci często dodają do nich ulepszacze smaku, konserwanty i nadmierną ilość soli. Nie musimy jednak ograniczać się do gotowych propozycji ze sklepu. Oto kilka pomysłów, jak zrobić dipy idealne do dań mięsnych, serów, pieczonych warzyw, chrupkich przekąsek czy sałatek.