Trwa ładowanie...

Deser z przepisu Magdy Gessler to świetny afrodyzjak

Majówka to idealny czas, aby odpocząć. Ponieważ mamy więcej wolnego czasu, możemy skupić się na przyjemnościach. Niewątpliwie należy do nich pyszne jedzenie i czas spędzony z drugą osobą.

Deser z przepisu Magdy Gessler to świetny afrodyzjakŹródło: 123RF
d20qy1e
d20qy1e

Jeśli nie rozgrzała was wystarczająco piękna pogoda, wypróbujcie przepis na gruszki gotowane w białym winie, które według Magdy Gessler, niekwestionowanej królowej polskiej kuchni, są skutecznym afrodyzjakiem.

W swoim poście na Instagramie napisała co prawda jedynie listę składników, ale my postanowiliśmy sprawdzić jak działają. Metodą prób i błędów, doszliśmy do tego jak ten przepis wykorzystać. Oto, co nam wyszło:

Składniki:

  • Gruszki
  • Białe wino
  • Sok z granatów
  • Goździki
  • Kolendra
  • Miód

Sposób przygotowania:
Do rondelka włóż obrane ze skóry gruszki. Zalej je winem tak, aby były całkowicie przykryte. Dodaj łyżeczkę soku z granatów (Jeśli nie masz, możesz pominąć ten składnik). Przypraw wszystko kilkoma goździkami, świeżą kolendrą i dodaj sporą łyżkę miodu. Gdy gruszki zmiękną, deser gotowy!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d20qy1e
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d20qy1e
Więcej tematów