10-05-2008 07:59
ŻYDKI
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- -ziemniaki (4 duże)
- -jajka (2 duże)
- -cebula (2 małe lub jedna średnia)
- -majonez
- -curry
- -sól, pieprz
- DO PODANIA:
- -pomidor
- -ser żółty
Przepis
Ziemniaki ugotować a następnie wystudzić. Jajka ugotować na twardo i wystudzić.
Pokroić cebulę w kosteczkę i wrzucić do miski.
Ziemniaki i jajka również pokroić w kosteczkę i dorzucić do miski.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dodajemy majonez i curry i wszystko dokładnie mieszamy.
Wstawiamy do lodówki na ok.1 godzinę żeby się przegryzło.
Podanie:
1. Na plasterkach pomidora kładziemy kopczyk żydków i posypujemy startym żółtym serem.
2. Na plasterku sera kładziemy porcję żydków i zawijamy jak roladkę.
SMACZNEGO!
Przepis dodał użytkownik Paulina1986
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.