Trwa ładowanie...
d1o4if5
4 kwietnia 2009, 13:25

Zupa z kiełbasą

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1o4if5
Składniki
  • 150g parówek
  • 2 pory
  • 4 marchewki
  • mały kawałek selera
  • łyżka mąki
  • łyżeczka masła
  • 1/2 łyżeczki curry
  • kostka rosołowa
Przepis

Warzywa obrać, dokładnie umyć, pokroić w drobną kostkę. Zalać 5 szklankami wody. Zagotować. Wrzucić kostkę rosołową. Gotować jeszcze przez około 25minut.
Masło rozpuścić. Wsypać curry i mąkę, chwileczkę razem smażyć. Rozprowadzić 2 łyżkami zimnej wody. Zagotować.
Zasmażkę połączyć z zupą. Chwilę gotować, aż lekko zgęstnieje. W trakcie gotowania dodać do zupy pokrojoną w plasterki kiełbasę.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1o4if5
d1o4if5
d1o4if5
Więcej tematów
d1o4if5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj