Trwa ładowanie...
dboqz9q
18 kwietnia 2009, 18:29

Zupa z kaszy manny

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dboqz9q
Składniki
  • wywar z kości lub kostki bulionowej 1 litr
  • kasza manna pół szkl.
  • marchew 1 sztuk
  • pietruszka 1 sztuk
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • sól
  • pieprz
  • vegeta 1 łyżeczka
  • żółtko 1 sztuk
Przepis

Jarzyny obrać, umyć, drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotować w wywarze do miękkości. Wsypać kaszę mannę i nadal gotować około 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, vegetą. Można zaciągnąć żółtkiem.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dboqz9q
dboqz9q
dboqz9q
Więcej tematów
dboqz9q

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj