Trwa ładowanie...
d2u29m6
21 lutego 2012, 15:29

Zupa Tom Kha Kai

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2u29m6
Składniki
  • -1/2l bulion drobiowy w proszku lub kostce
  • - mleko kokosowe - 0,75 l
  • - 0,3 l śmietanki kremowej
  • - 100g pasty Tom Yum /Kuchnie Swiata/
  • - trawa cytrynowa sztuk 4 ;)
  • - 1/2 kłącza świeżego imbiru drobno posiekanego
  • - 6 łyżek sosu sojowego
  • - 5 łyżek cukru
Przepis

Na gorącą oliwę w rondelku wrzucamy pastę curry, przesmażamy. Wlewamy mleko kokosowe, po chwili śmietankę. Dodajemy trawkę, imbir, gotujemy, dolewamy bulion. Dorzucamy pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku i gotowe!

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2u29m6
d2u29m6
d2u29m6
Więcej tematów
d2u29m6

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj