Trwa ładowanie...
d4e529u
16 czerwca 2013, 12:16

Zupa sałatowa

Przepis
4.6
(5 głosów)
Oceń:
d4e529u
Składniki
  • 1,5l bulionu drobiowego
  • 1 duża główka sałaty masłowej
  • 1 łyżka klarowanego masła
  • 1 cebula ze szczypiorkiem
  • 3 łyżki śmietany
  • Sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • koperek
Przepis

Sałatę dokładnie wypłukać, drobno pokroić. Do gotującego się bulionu dodać sałatę, gotować 5 minut.
Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na maśle, dodać do zupy, doprawić do smaku. Śmietanę rozmieszać z odrobiną zupy, by się zahartowała, wlać do garnka.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i posiekanym koperkiem.

Przepis dodał użytkownik ulinka

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e529u
d4e529u
d4e529u
Więcej tematów
d4e529u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj