Trwa ładowanie...
dd5vzm3
17 lipca 2008, 11:11

Zupa pieczarkowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dd5vzm3
Składniki
    • 0.25 dag oczyszczonych pieczarek
    • 1 litr wywaru warzywnego z kostki grzybowej
    • łyżka masła
    • łyżka śmietany
    • 1 łyżka mąki
    • szczypta majeranku
    • sól
    • pieprz
Przepis

Ugotować wywar warzywny na kostce grzybowej. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim pieczarki. Pieczarki razem z tłuszczem i sosem, które puściły, wrzucić do wywaru. Gotować ok. 15 minut, zagęścić mąką rozmieszaną w śmietanie i łyżce wywaru. Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 5 minut nie doprowadzając do wrzenia

Przepis dodał użytkownik martak29

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dd5vzm3
dd5vzm3
dd5vzm3
Więcej tematów
dd5vzm3

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj