WP
WP

Zupa krem z pietruszki - Przepis

Trwa ładowanie...
Zupa krem z pietruszki
Podziel się
Składniki
  • 1 marchewka
  • 3 spore korzenie pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 średnia cebula
  • 1,5 litra bulionu
  • kawałek masła
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 2 łyżki szczypiorku,
  • 2 łyżki koperku,
  • sól, pieprz, tymianek,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego
Przepis

Warzywa obrać, umyć i pokroić w plasterki. Następnie podsmażyć je na maśle w dużym garnku.

Dodać bulion, dorzucić liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.

Następnie całość zmiksować blenderem. Postawić na małym ogniu, dodać śmietanę i posypać koperkiem oraz szczypiorkiem.

WP

Zupę serwować z grzankami, bagietką lub razowym pieczywem.

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP