Trwa ładowanie...
d6goeut
23-11-2014 21:58

Zupa krem z pietruszki

Przepis
4.2
(6 głosów)
Oceń:
d6goeut
Składniki
  • 1 marchewka
  • 3 spore korzenie pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 średnia cebula
  • 1,5 litra bulionu
  • kawałek masła
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany,
  • 2 łyżki szczypiorku,
  • 2 łyżki koperku,
  • sól, pieprz, tymianek,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego
Przepis

Warzywa obrać, umyć i pokroić w plasterki. Następnie podsmażyć je na maśle w dużym garnku.

Dodać bulion, dorzucić liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.

Następnie całość zmiksować blenderem. Postawić na małym ogniu, dodać śmietanę i posypać koperkiem oraz szczypiorkiem.

Zupę serwować z grzankami, bagietką lub razowym pieczywem.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d6goeut
d6goeut
d6goeut
Więcej tematów
d6goeut