ZUPA-KREM Z FIOLETOWEJ FASOLI
- (na 4 miseczki)
- 1 puszka fioletowej fasoli Bonduelle
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- sól i pieprz do smaku
- do podania:
- 50 g sera feta
- oliwa
Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wlewamy bulion. Fasolę odsączamy z zalewy i płuczemy, odkładając kilkanaście ziarenek do ozdoby. Pozostałą fasolę dodajemy do bulionu i gotujemy 5 minut.
Zdejmujemy garnek z ognia i miksujemy jego zawartość na gładką masę, solimy i pieprzymy wedle uznania.
Przelewamy zupę do miseczek i do każdej porcji wkruszamy nieco sera, wrzucamy kilka ziarenek fasoli i polewamy oliwą. Podajemy.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Podziel się opinią
Komentarze