Trwa ładowanie...
dt2x1ln
4 września 2010, 08:16

Zupa-krem z brokułów ( kalafiora)

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dt2x1ln
Składniki
  • 1 szt. kalafior brokuły
  • 1 szt. cebula
  • 3 szt. łodygi seler naciowy
  • 2 łyżka oliwa z oliwek
  • 1.5 l bulion
  • 1 szczypta gałka muszkatołowa
  • 1 szczypta sól
  • 1 szczypta pieprz
Przepis

Bulion zagotować, włożyć doń brokuły ( kalafior) i gotować ok. 15.minut. Wyjąć brokuły ( kalafiora). W osobnym garnku rozgrzać oliwę z.oliwek, przesmażyć pokrojone łodygi selera. Zalać wywarem z.gotowanych brokuł ( kalafiora). Podgotować 5 minut. Z brokułów (.kalafiora) ściąć różyczki, głąb zmiksować wraz z zupą. Posolić,
popieprzyć, doprawić gałką do smaku, dodać całe różyczki brokułów (.kalafiora)

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dt2x1ln
dt2x1ln
dt2x1ln
Więcej tematów
dt2x1ln

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj