Zupa gulaszowa
- 40 dkg mięsa na gulasz
- 20 dkg pieczarek
- 30 dkg fasolki szparagowej
- 4 średnie ziemniaki
- 1 paprykę
- 1 marchewkę
- 1 cebule
- Przecier pomidorowy
- Majeranek
- Kostka rosołowa
- Sól i pieprz
- 1 łyżka maki do zageszczenia
Mięso podsmażyć i przełożyć do garnka zalać wodą, dodać kostkę rosołową i gotować. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni aż puszczą sok. Sok odparować , przełożyć do mięsa. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do zupy. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce przełożyć do garnka. Cebule pokroić w kostkę zeszklić na masełku i przełożyć do zupy. Gotować aż mięso będzie miękkie, dodać przecier i majeranek doprawić do smaku i zaprawić mąką i gotowe!
Podawać z łyżką śmietany i posypać koperkiem
Smacznego!!!
Przepis dodał użytkownik tycha3003
Podziel się opinią
Komentarze