Trwa ładowanie...
d1vbqbj
19 kwietnia 2009, 10:48

Zupa grzybowa z ziemniakami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1vbqbj
Składniki
  • grzyby świeże 50 dag
  • ziemniak 50 dag
  • cebula 2 szt
  • pietruszka szt
  • seler 1 plaster
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • marchew 1 szt
  • śmietana 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
Przepis

Grzyby oczyścić, pokroić w plastry, obgotować, odcedzić.
Warzywa (bez ziemniaków) obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Włożyć na gorący, osolony wrzątek.

Gotować 15 minut, a następnie zmiksować.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Grzyby dodać do zupy.
Pod koniec dodać zmiksowane warzywa, śmietanę i posypać natką.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1vbqbj
d1vbqbj
d1vbqbj
Więcej tematów
d1vbqbj

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj