Trwa ładowanie...
d4ndu0p
18 kwietnia 2009, 23:59

Zupa fasolowa z kaszą perłową jęczmienną

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ndu0p
Składniki
  • woda 2
  • litr mięso lub kiełbasa 25 dag
  • fasola 1 szkl.
  • kasza jęczmienna perłowa 1 szkl.
  • cebula 1 sztuk
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przepis

Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Mięso umyć, pokroić w kawałki, zalać wodą i gotować około 30 minut. Dodać namoczoną fasolę wraz z wodą, w której się moczyła, opłukaną kaszę, cebulę pokrojoną w kostkę i gotować wszystko do miękkości. Wodę uzupełnić, jak się wygotowuje. Doprawić solą, pieprzem, posypać natki pietruszką.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj