Trwa ładowanie...
d1s1on3
18 kwietnia 2009, 17:44

Zupa cytrynowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1s1on3
Składniki
  • kości cielęce 25 dag
  • włoszczyzna 20 dag
  • cytryna 1 szt
  • mąka 2 dag
  • ryż 12 łyżek
  • śmietana 1/8 litr
  • masło 2 dag
  • przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Przepis

Do garnka wlać 1 i 3/4 litra wody, włożyć włoszczyznę i kości. Ugotowany wywar przecedzić. Doprawić mąką wymieszać z małą ilością zimnej wody. Dodać przyprawę, masło i śmietanę, zagotować. Włożyć ugotowany na sypko ryż i obraną, pokrojoną cytrynę.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1s1on3
d1s1on3
d1s1on3
Więcej tematów
d1s1on3

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj