Trwa ładowanie...
d4ndu0p
27 stycznia 2009, 11:39

Zrazy wołowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4ndu0p
Składniki
  • Składniki:
  • 1kg wołowiny bez kości,
  • 50 g słoniny,
  • 2 cebule,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • musztarda do smaku,
  • majeranek,
  • sól, pieprz,
  • ewentualnie łyżka mąki i odrobina wody do zagęszczenia sosu.
Przepis

Jak przyrządzić?
Mięso kroimy w poprzek włókien i rozbijamy na cienkie płaty.
Każdy płat posypujemy solą, pieprzem, majerankiem i smarujemy niewielką ilością musztardy (smak dowolny).
Słoninę, cebulę i ogórki kroimy w cienkie paseczki i układamy na przygotowanych płatach. Zrazy ciasno zwijamy i spinamy wykałaczką.
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu obsmażamy zrazy i przekładamy do garnka razem z tłuszczem z patelni. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem aż będą miękkie. Około 1,5 godziny.
Pod koniec duszenia można zagęścić sos zawiesiną z rozrobionej mąki z zimną wodą. Całość zagotować

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ndu0p
d4ndu0p
d4ndu0p
Więcej tematów
d4ndu0p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj