zrazy wieprzowe nadziewane
- 4 kotlety z karkowki (400 g)
- 1 sos grzybowy np.staropolski winiary
- 1 lyzeczka jarzynki
- 30 g suszonych grzybow
- 1 cebula
- 1 lyzka masla
- 250 g mielonej wieprzowiny
- 4 lyzki oleju,pieprz
mieso rozbic na cienkie platy,oproszyc jarzynka i pieprzem.grzyby namoczyc ,ugotowac,pokroic w paski.cebule obrac,posiekac,zeszklic na masle.mieso mielone polaczyc z grzybami i cebula.doprawic jarzynka i pieprzem.porcje farszu ukladac na platach miesa,zawijac w trojkaty.przygotowane zrazy obtoczyc w mace i smazyc na rumiano na oleju.sos grzybowy przygotowac wg przepisu na opakowaniu.zrazy przelozyc do naczynia zaroodpornego zalac sosem i zapiekac w piekarniku przez 30 minut.mozna podac z kasza
Przepis dodał użytkownik alicjabor23
Podziel się opinią
Komentarze