Trwa ładowanie...
d1az574
14 stycznia 2009, 12:42

Żołądki indycze

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1az574
Składniki
  • 1kg żołądków indyczych,
  • 0.4kg cebuli,
  • mielona papryka słodka,
  • pieprz,
  • sól,
  • olej do smażenia
Przepis

Żołądki umyć,oczyścić i dwukrotnie sparzyć gorącą wodą i ponownie oczyścić.Cebule pokroić na cienkie plasterki ,Żołądki obsmażyć na oleju, na którym później rozprowadzić słodką paprykę, przełożyć wszystko do garnka podlać wodą ,dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką.Można użyć również żołądków z kurczaka.

Przepis dodał użytkownik ela_taczanowska

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1az574
d1az574
d1az574
Więcej tematów
d1az574

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj