Trwa ładowanie...
d3vj2h5
1 lutego 2009, 16:05

zapiekanka z kaszy gryczanej z twarogiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3vj2h5
Składniki
  • 2 szklanki kaszy gryczanej
  • 1/2 kg twarogu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka tartej bułki
Przepis

Kasze zalać wrzącą wodą (3 szklanki), posolić, dodać 1/2 łyżki masła, ugotować na sypko. Twaróg rozetrzeć na jednolitą masę, wymieszać z jajkiem i kaszą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć do wysmarowanego masłem i posypanego tartą bułką naczynia żaroodpornego, wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzabego piekarnika i zapiec

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3vj2h5
d3vj2h5
d3vj2h5
Więcej tematów
d3vj2h5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj