Trwa ładowanie...
d19vr5y
20 kwietnia 2012, 12:29

Zapiekanka z indykiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d19vr5y
Składniki
  • - pierś z indyka, średniej wielkości
  • - dwie pory pokrojone w talarki
  • - 2 ząbki czosnku
  • - dwa duże pomidory obrone ze skórki, pokrojone w plastry
  • - szklanka kremówki
  • - starty ser mozzarella
  • -sól,pieprz
Przepis

Pierś indyczą kroimy na równe, 1cm plastry. Pora kroimy w talarki, czosnek siekamy.
Na patelni krótko obsmażamy kotlety na oleju. Przekładamy je na talerz, a na tym samym tłuszczu smażymy pora i czosnek.
Rondelek natłuszczamy, wykładamy na jego dno przesmażonego poa z czosnkiem. na tym układamy warstwę kotletów, a na nich plastry pomidorów. Posypujemy wszystko serem i zalewamy kremówką.
Pieczemy na 180 stC około 30-40 min.
Pysznie smakuje z białym ryżem!

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d19vr5y
d19vr5y
d19vr5y
Więcej tematów
d19vr5y

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj