Zapiekanka z indykiem
- - pierś z indyka, średniej wielkości
- - dwie pory pokrojone w talarki
- - 2 ząbki czosnku
- - dwa duże pomidory obrone ze skórki, pokrojone w plastry
- - szklanka kremówki
- - starty ser mozzarella
- -sól,pieprz
Pierś indyczą kroimy na równe, 1cm plastry. Pora kroimy w talarki, czosnek siekamy.
Na patelni krótko obsmażamy kotlety na oleju. Przekładamy je na talerz, a na tym samym tłuszczu smażymy pora i czosnek.
Rondelek natłuszczamy, wykładamy na jego dno przesmażonego poa z czosnkiem. na tym układamy warstwę kotletów, a na nich plastry pomidorów. Posypujemy wszystko serem i zalewamy kremówką.
Pieczemy na 180 stC około 30-40 min.
Pysznie smakuje z białym ryżem!
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze