Zapiekanka warzywna wg Darka Kuźniaka z Crock-Pot
- Cukinia 1 szt. (mała)
- Bakłażan 0,5 szt.
- Cebula 1 szt.
- Kalafior 0,25 główki
- Marchew 1 szt.
- Papryka 1 szt.
- Czosnek 3 ząbki
- Tymianek 3 gałązki
- Pomidor świeży 2 szt.
- Bulion warzywny 300ml.
- Ser mozzarella biały 2 kulki
- Olej sezamowy 50 ml.
- Sól szczypta
- Pieprz szczypta
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na oleju sezamowym. Przełóż do wolnowaru. Dodaj pokrojone
w kostkę warzywa, tymianek oraz czosnek. Całość podlej bulionem warzywnym. Przykryj pokrywę
i włącz na tryb Low na 2,5 h. Na tarce zetrzyj ser i posyp na wierzch – misę wolnowaru wstaw do piekarnika na temp. 220 stopni na 10 min.*Udekoruj świeżymi listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi.
Przepis dodał użytkownik Aga
Podziel się opinią
Komentarze